Börja baka med surdeg

Har du aldrig testat att baka med surdeg så gör det nu! Starta i helgen!
Bor du i Segeltorp kan du få lite surdeg av mig alt. gå till närmsta surdegsbageri och be om att få köpa en take-away-mugg med surdeg! Sen är det bara att köra! Support och hejarop får du av mig!

Ingredienser till två bröd;
250 g Halländskt lantvete
150 g rågsikt
250 g Manitoba Cream
500 g vatten
130 g surdeg
18 g salt
1 msk rapsolja

Samma beprövade metod som vanligt!
▪️ Blanda mjöl & vatten – låt stå 30 min
▪️ Addera surdeg – blanda och låt stå 30 min
▪️ Addera salt & olja – blanda och låt stå 30 min
▪️ Stretch & fold varje timma i 4 timmar
▪️ Forma till två bröd – vila på köksbänken 20 min
▪️ Placera i jäskorgar – låt stå på köksbänken 2 timmar
▪️ Plasta in och ställ i kylen över natten
▪️ Ugn på 230 grader – snitta – grädda ca 30 min

Short & sweet 🤍

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *