Kardemummabullar på surdeg

Kardemumma – kanel – surdeg: En vinnande kombination. Jo, det går aldeles utmärkt att baka bullar med surdeg!

Ingredienser till ca 30 bullar;
500 ml mjölk
1 ägg
10 g salt
Stött kardemumma efter smak
170 g socker
200 g smör
200 g surdeg
900 g Manitoba Cream

Ytterligare 250 g smör och ca 50 g socker till fyllning.

Mortla kardemumma och värm tillsammans med mjölken till 37 grader.
Blanda surdeg, ägg, kardemummamjölk, salt och socker.
Tillsätt sen rumsvarmt smör i små kuber tillsammans med mjölet – lite i taget.
Arbeta degen i maskin tills den är smidig och smöret är inarbetat i degen.
Låt degen vila övertäckt med lock eller plast i upp till 3 timmar i rumstemperatur.

Kavla ut degen till en stor rektangel.
Blanda ihop rumstempererat smör med muscovadosocker eller annat valfritt socker och bred ut på degen.
Vik degen långsida mot långsida och kavla lätt över degen så den går ihop.
Skär ca 2 cm breda remsor och snurra runt två fingrar. Avsluta med att vika in änden under bullen. Lägg i formar i en muffinsplåt. Låt jäsa ytterligare 1-2 timmar i rumstemperatur.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda på 200 grader ca 12-15 minuter till de fått fin färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *