Surdegsbaguetter med poolish (fördeg)

Ett enkelt och effektivt sätt att baka smarriga baguetter är att använda sig av en fördeg!
Starta surdegen på eftermiddagen – sätt fördegen på kvällen och baka ut och grädda dagen efter!

Ingredienser till 3 baguetter:
250 g siktat dinkelmjöl
250 g vetemjöl
50 g surdeg
500 g vatten

Blanda ihop i en bunke med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.

Resterande ingredienser:
350 g vetemjöl
20 g salt

Häll ut fördegen på köksbänken och addera mjölet. Blanda in mjölet i fördegen. Ta hjälp av en degskrapa för att det blir lite kladdigt. När degen börjar gå ihop kan det vara bra att tvätta av degrester av händerna och sen fortsätta med lätt blöta händer. Då fastnar inte degen lika lätt på händerna.
Fortsätt att bearbeta degen tills den blir smidig och håller ihop bra.

Dela upp degen i tre delar och forma till runda bollar. Forma sedan varje boll till en baguette, skruva dem lätt och placera på baguetteplåt. Täck med handduk och låt jäsa i rumstemperatur ca 3 timmar.

Grädda på 220 grader ca 25 minuter.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *