Rågknäcke med kummin

Rågknäcke med kummin – perfekt till midsommarsillen!

Ingredienser till ca 4 plåtar knäckebröd:
300 g fullkornsvetemjöl
250 g fint rågmjöl
350 g vatten
65 g surdeg
6 g salt
Kummin och havssalt till topping.

Blanda alla ingredienser i maskin eller för hand tills du har en slät deg. Täck bunken med lock och låt vila i rumstemperatur ca 2 timmar. Knåda sen degen försiktigt för hand en liten stund. Lägg degen tillbaka i bunken och låt stå ytterligare 2 timmar i rumstemperatur. Ställ sedan bunken i kylen ca 12 timmar.

Kavla ut degen direkt på mjölat bakplåtspapper. Här kan man även addera havssalt, kummin, frön eller annan topping.

Skåra och nagga och grädda sen på 210 grader ca 8-10 minuter. Håll koll de sista minuterna så de inte bränns i kanterna.
När sista plåten är gräddad – stäng av ugnen och placera alla knäckebröd på en plåt. Ställ in på eftervärmen och fortsätta torka dem ca 1 timme. Sätt en slev i ugnsluckan så endast en springa är öppen.

Förvara i tätslutande burk med lock och njut sen till ost, midsommarsillen eller annan favoriträtt!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *