Fröknäcke med havssalt

Fröknäcke med havssalt! Enkelt recept som ger ett otroligt gott fröknäcke!
Kräver ingen jäsning och minimalt med stök i köket! Bara att blanda alla ingredienser och sen kavla ut direkt på plåten mellan två bakplåtspapper!

Ingredienser till en plåt:
2,5 dl majsmjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solrosfrön
2 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
Flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader varmluft.

Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt i en bunke.
Koka upp vattnet, häll i olivoljan och slå det sen över de torra ingredienserna.

Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt. Lyft av det övre pappret och strö över flingsalt. Lägg tillbaka pappret och tryck försiktigt fast saltet i degen. Ta bort det översta pappret och släng det.
Skåra ut formen på dina fröknäcken och grädda dem sen i 2×30 minuter.
Öppna ugnsluckan efter de första 30 minutrarna för att släppa ut lite ånga.
Grädda sen vidare de sista 30 minutrarna.

Låt svalna helt på galler och förvara sen i burk med lock.
Servera till ostbrickan eller bara som de är till en soppa eller sallad!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *