Frasiga kex till ostbrickan



Ingredienser till 1 plåt – går utmärkt att dubbla (rekommenderas för de går åt!)

3 dl havregryn
1/2 dl vetekli
En nypa salt
2 dl solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl rapsolja
1 msk flytande honung
3 1/2 dl vatten

Gör så här;
1. Sätt ugnen på 160 grader, varmluft.
2. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i rumstemperatur ca 10 minuter.
3. Bred ut blandningen mellan två bakplåtspapper så tunt som möjligt. (Ta bort det översta pappret när du är klar).
4. Grädda först 10 minuter. Ta sedan ut plåten och skär till önskad storlek på knäckebröden med en kniv.
5. Grädda sedan ytterligare ca 1 timme. De ska bli helt torra. Låt gärna stå kvar i ugnen med luckan på glänt när de är färdiggräddade för att torka det sista.

Recept från Göteborgskex med viss justering.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *