Knäckebröd med frön och havssalt

Ingredienser:
280 g dinkelsikt
250 g finmalet rågmjöl
250 g ljummet vatten
50 g rågsurdeg
5 g havssalt
30 g honung
1 tsk olivolja

Topping:
Solroskärnor, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön och havssalt.

Dag 1:
Blanda alla ingredienser utom frön i en skål med händerna tills du har en slät deg. Täck degen med fuktig handduk och låt vila i rumstemperatur ca 2 timmar.
Stjälp ut degen på bordet och knåda den i några minuter för hand. Lägg i bunke med lock och låt vila i kylen i ett dygn.

Dag 2:
Värm ugnen till 220 grader, gärna med baksten i.
Dela degen till mindre bitar om ca 50 g och kavla ut tunt. Nagga och pensla sedan med vatten och strö över frön och salt. Kavla in fröna lätt så de sitter kvar.

Grädda ca 6-8 minuter. Håll koll de sista minutrarna eftersom det kan gå fort på slutet!

Recept från @sebastienboudet med vissa justeringar.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *