Flädersaft

Flädersäsongen är kort men härlig!
Att göra saft är enkelt men man får ha lite tålamod ett par dagar!

Ingredienser till två stora flaskor:
Ca 40 klasar fläderblom
2 liter vatten
3 citroner
1 kg socker

Titta igenom klasarna så att det inte följer med småkryp.

Koka upp vattnet och häll ner socker och rör om så att det löses upp.
Skölj citronerna noga och skiva upp i skivor.
Varva blomklasar och citroner i en eller två stora bunkar med lock. Häll den varma sockerlagen över blommorna och täck med lock. Låt svalna till rumstemperatur och ställ sen i kylen i 3 dagar. Rör om någon gång under tiden.

Sila av saften och häll på rena flaskor. Konsumera inom ett par veckor.

Tips! Frys in i istärningspåsar för enkel tillgång på sommarsaft hela året!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *