Zuccinifrallor

Frallor med riven zucchini i degen! Saftiga och goda!

Ingredienser till ca 12 frallor:
200 g Manitoba
200 g fint rågmjöl
200 g Ölandsvetemjöl
450 g vatten
150 g riven zucchini (ca en halv normalstor)
120 surdeg
16 g salt

Blanda vatten och surdeg i en bunke och tillsätt allt mjöl. Blanda ordentligt så att inga klumpar med mjöl finns kvar. Det här kan göras i maskin eller för hand. Täck bunken med lock eller plastfilm och låt vila ca 20 minuter.
Tillsätt riven zucchini och salt och blanda ordentligt. Det tar en stund för zucchinin att blandas med degen ordentligt.
Täck sen bunken med lock igen och låt stå på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Jag brukar göra så här: Ta tag i ett hörn av degen och dra den lätt uppåt och vik den sen över resten av degen – gå varvet runt i bunken – sen är det klart!

Ställ sen bunken med lock i kylen över natten.

Nästa morgon: sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ur degen ur bunken och dela försiktigt upp den i ca 12 bitar. Placera på en plåt med bakplåtspapper.

Låt ugnen bli ordentligt varm medan bröden vilar under en handduk.

Grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg och knaprig yta!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *