Kladdkaka

När du är riktigt sugen på en seg kladdkaka passar det här receptet utmärkt!

Ingredienser till en springform på 20 cm i diameter.
Gör 1 1/2 sats om formen är större.

50 g smör
1/2 dl matolja
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Mörka chokladknappar att strössla på toppen

Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör sen ner det smälta smöret.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i smeten.
Fyll smeten i en smord och bröad springform och strössla generöst med chokladknappar på toppen.
Grädda kakan ca 25 minuter. Passa sista minutrarna. Den ska vobbla när den kommer ut ur ugnen för att bli riktigt kladdig

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *