Dagens snitt – alltid lika spännande att se hur det ser ut efter gräddning.
Tricket är att använda ett väldigt vasst rakblad för att få till skarpa snitt.
Degen har jäst i kylen över natten Pudra ytan med mjöl och styk bort överskottet

Ingredienser till ett bröd:
500 g mjöl (här 50 g fint rågmjöl, 100 g dinkel, 150 g Ramlösa Rustique och 200 g Manitoba Cream)
365 g vatten
80 g surdeg
14 g salt
Börja med att mata surdegen så att den är frisk och bubblig. Det brukar ta 4-5 timmar innan min surdeg är redo (dubblat volymen i burken).
Blanda allt mjöl och vatten till en kladdig deg och låt stå (autolys) i 30-60 minuter.
Addera sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter. Sist åker saltet i – blanda ordentligt!
Under ca 3-5 timmar ska degen jäsa i rumstemperatur. Var 30:e-60:e minut görs en stretch & fold för att bygga upp glutenet i degen.
Forma sedan brödet till en rund boll och låt vila på köksbänken under en handduk i ca 20 minuter.
Forma sen igen och lägg i en jäskorg, täck med handduk och plasta in. Ställ i kylen över natten.
Dag 2
Ta fram brödet ur kylen och sätt ugnen på 230 grader samtidigt som du placerar en baksten/bakplåt i ugnen.
Snitta valfritt mönster i brödet innan gräddning.
Grädda ca 30-35 minuter tills brödet fått fin färg och hård skorpa.