Maffig banan- och chokladkaka med kladdig glasyr!

Börjar bananerna sjunga på sista versen?
Perfekt! Då kan de få trängas med choklad i denna kaka!

Ingredienser;
160 g vetemjöl
25 g kakao
En nypa salt
1 tsk pulverkaffe
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa vaniljpulver
1 dl gräddfil
120 g rumstempererat smör
200 g socker
2 rumstempererade ägg
2 mosade mogna bananer

Glasyr:
Jag använde hemgjord chokladsås som blivit över från i förrgår.

4 port:
50 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 dl grädde

Koka alla ingredienser till chokladsåsen/glasyren i ca 20 minuter på medel- till låg värme.
Ställ åt sidan och låt svalna minst en timme.
Har den stått i kylen blir den trögflytande och behöver göras halvrinnig genom att micras en kort stund.

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.

Blanda ihop mjöl, kakao, salt, vaniljpulver, vaniljsocker, pulverkaffe och bakpulver i en bunke.
Vispa rumstempererat smör och strösocker krämigt. Fortsätt vispa försiktigt och tillsätt ett ägg i taget och sedan gräddfil och mosade bananer.
Vänd ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter.

Låt svalna minst en timme i formen och ta sedan ut den och bred/häll över chokladen. Njut!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *