En mild smak av kokos gör denna pannacotta till min personliga favorit! Garnera med bär och havresmul.
Pannacotta
3 dl grädde
2 dl kokosgrädde
2 ark gelatin
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten.
Koka upp grädden, kokosgrädden och vaniljpastan med sockret under omrörning tills sockret löst sig.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg ner dem i grädden. Rör om tills det har löst sig ordentligt.
Fördela pannacottan i 6 portionsglas och kyl ett par timmar.
Havresmul
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
75 g smör
Blanda havregryn och socker i en skål. Smält smöret och häll över grynen och sockret och rör om. Fördela på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter på 175 grader. Rör om då och då. Låt svalna.