Äppelkaka med mandelmassa

Ingredienser:
200 g riven mandelmassa
150 g rumstempererat smör
3 ägg
1 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6 äpplen

Flagad mandel och råsocker till topping.
Kardemumma, kanel, socker att steka äpplena i.

Skala och klyfta äpplena och stek i smör. Pudra över rikligt med mald kanel och kardemumma. Ställ åt sidan och låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.

Vispa rumstempererat smör och riven mandelmassa slätt. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa.
Tillsätt resterande ingredienser.

Smöra och bröa en form och häll i smeten. Tryck ner äpplena och strö över lite råsocker och flagad mandel.

Grädda ca 40 minuter till kakan stannat och fått fin färg.
Servera med vaniljsås eller glass!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *