Ingredienser:
200 g riven mandelmassa
150 g rumstempererat smör
3 ägg
1 dl turkisk yoghurt
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6 äpplen
Flagad mandel och råsocker till topping.
Kardemumma, kanel, socker att steka äpplena i.
Skala och klyfta äpplena och stek i smör. Pudra över rikligt med mald kanel och kardemumma. Ställ åt sidan och låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Vispa rumstempererat smör och riven mandelmassa slätt. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa.
Tillsätt resterande ingredienser.
Smöra och bröa en form och häll i smeten. Tryck ner äpplena och strö över lite råsocker och flagad mandel.
Grädda ca 40 minuter till kakan stannat och fått fin färg.
Servera med vaniljsås eller glass!