Choklad- och päronkaka

Ni vet den där burken med inlagda päron som står längst in i skafferiet… den som ingen vet hur den hamnat där?! Den burken kan du använda i den här kakan! Smart va?!

Ingredienser;
160 g vetemjöl
25 g kakao
En nypa salt
1 tsk pulverkaffe
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa vaniljpulver
1 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
120 g rumstempererat smör
200 g socker
2 rumstempererade ägg
1 burk med inlagda päron

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra en brödform alt. använd en silikonform.

Blanda ihop mjöl, kakao, salt, vaniljpulver, vaniljsocker, pulverkaffe och bakpulver i en bunke.
Vispa rumstempererat smör och strösocker krämigt. Fortsätt vispa försiktigt och tillsätt ett ägg i taget och sedan creme fraiche eller yoghurt.
Häll av sirapen från de inlagda päronen och finhacka dem sen. Vänd ner i smeten.
Vänd sen ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter.

Låt svalna minst en timme i formen. Njut ljummen!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *