Rulltårta

Rulltårta med jordgubbssylt i och en klick vispgrädde med limezest på toppen! Enkelt att baka och en riktig klassiker som står sig!

Ingredienser till en rulltårta:
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1/2 dl grädde eller mjölk
Rivet skal och saft från en halv citron

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och luftigt.
Tillsätt skal och saft från citron och mjölken.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen ner i smeten försiktigt med en slickepott.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Ända ut i kanterna och så jämnt som möjligt.
Grädda ca 10 minuter tills den fått fin färg. Passa sista minuten så den inte bränns.
Förbered under tiden ett bakplåtspapper med strösocker på.
När kakan gräddats klar ska den på en gång vändas upp på det sockrade bakplåtspappret. Dra försiktigt bort pappret som kakan gräddades på och bred på valfri fyllning.
Rulla från långsidan med hjälp av det sockrade pappret. Låt rulltårtan ligga kvar i bakplåtspappret och svalna.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *