Citronkola

Jag skulle egentligen göra saffranskola men ändrade mig och svängde ihop en citronkola istället!

Ingredienser till ca 60 små kolor:
100 g smör
2 dl vispgrädde
255 g strösocker
140 g ljus sirap
Skal och saft av en citron
Några droppar citron essäns

Lägg ett smörpapper i botten på en form, ca 15×20 cm.

Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, socker, sirap och citron (zest och saft). Rör om och koka upp.
Sjud till ca 124–126° eller tills smeten klarar kulprovet. Rör om då och då i botten.

Häll kolan i formen, strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur ett par timmar eller över natten.
Skär kolan i bitar med en vass kniv och vira in i individuella papper.

Förvara i kylen.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *