Utefika när den är som bäst! En klassisk sockerkaka med en hint av lime.
Ingredienser till en lite större sockerkaksform;
4 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Zest och saft av i lime
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
Smält smöret och ha i mjölken. Blanda med äggsmeten.
Riv och pressa lime och blanda i.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat skål och vänd sen försiktigt ner i smeten med en slickepott.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Prova med sticka mot slutet – den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något innan du stjälper ur den ur formen. Pudra med florsocker ovanpå!
Njut i vårsolen!