Banan och choklad i en maffig kombination! Saftig kaka med djup chokladsmak!
Ingredienser;
160 g vetemjöl
25 g kakao
En nypa salt
1 tsk pulverkaffe
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
En nypa vaniljpulver
1 dl creme fraiche
120 g rumstempererat smör
200 g socker
2 rumstempererade ägg
2-3 mosade mogna bananer
1 dl mörka chokladknappar
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Klä en avlång brödform med bakplåtspapper.
Blanda ihop mjöl, kakao, salt, vaniljpulver, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vispa ihop rumstempererat smör och strösocker så det blir krämigt. Fortsätt vispa försiktigt och tillsätt ett ägg i taget och sedan creme fraiche och mosade bananer.
Vänd ner de torra ingredienserna och blanda försiktigt. Avsluta med chokladknapparna.
Häll smeten i formen och grädda i ca 55 minuter. Testa med en sticka mot slutet av gräddningstiden. Stickan ska inte vara kladdig.
Låt svalna minst en timme i formen.