Pimpa din sockerkaka med kanel- och kardemummastekta äpplen och mandelmassa!
Ingredienser till en lite större sockerkaksform:
4 mindre- eller 3 större äpplen
Ett par tsk kanel och kardemumma + 1 msk strösocker
4 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
Saft från 1/2 citron
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g riven mandelmassa
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Skala och tärna äpplena i mindre bitar och stek dem ett par minuter tillsammans i smör med strösocker, kanel och kardemumma. Ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll sen i mjölken i smöret. Blanda ihop med äggsmeten tillsammans med citronen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd sen ner i smeten med en slickepott. Vänd ner äpplen och mandelmassa på slutet.
Häll ner smeten i formen och grädda ca 25-35 minuter. Prova med en sticka – den ska inte vara kladdig.
Låt svalna innan du stjälper upp kakan på en skärbräda eller ett fat. Pudra över med florsocker innan servering.

