Sockerkaka med äpple och mandelmassa

Pimpa din sockerkaka med kanel- och kardemummastekta äpplen och mandelmassa!

Ingredienser till en lite större sockerkaksform:
4 mindre- eller 3 större äpplen
Ett par tsk kanel och kardemumma + 1 msk strösocker

4 ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
Saft från 1/2 citron
4 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g riven mandelmassa

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra och bröa en sockerkaksform.

Skala och tärna äpplena i mindre bitar och stek dem ett par minuter tillsammans i smör med strösocker, kanel och kardemumma. Ställ åt sidan och låt svalna.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och häll sen i mjölken i smöret. Blanda ihop med äggsmeten tillsammans med citronen.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd sen ner i smeten med en slickepott. Vänd ner äpplen och mandelmassa på slutet.
Häll ner smeten i formen och grädda ca 25-35 minuter. Prova med en sticka – den ska inte vara kladdig.

Låt svalna innan du stjälper upp kakan på en skärbräda eller ett fat. Pudra över med florsocker innan servering.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *