Ok – de här var goda! Otroligt fluffiga, mjuka och med choklad på toppen! Vad mer kan man begära av en muffins?!
Jag gjorde dessa med ”fusk-socker” för att testa och det gick superbra! Vilken sötning man väljer är valfritt.
Bananmuffins med choklad
Ca 10 muffins
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl strösocker eller sockerersättning som ersätts 1:1
½ tsk vaniljpaste
75 g smält smör
1 dl yoghurt kvarg naturell
3 små mosade bananer
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kokos
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Mjölkchokladknappar
Gör så här;
Smält smöret och ställ åt sidan så det svalnar något.
Vispa ägg, vaniljpaste och socker vitt och pösigt.
Blanda kvarg och smör och rör försiktigt ner i äggsmeten. Tillsätt mosade bananer.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd försiktigt ner det i smeten.
Här kan man addera choklad i smeten – det är nog en bra idé!
Fördela i stabila muffinsformar på en vanlig plåt eller i en speciell muffinsplåt. Toppa med mjölkchokladknappar.
Grädda på 180 grader varmluft ca 25 minuter till de fått fin färg.