Nu har turen kommit till ytterligare en variant av frallor – denna gång med Canellibönor mixade i degspadet! Ett perfekt sätt att addera lite mer protein i brödet och ganska bra ”hack” när det kommer till ”bönvägrande barn och vuxna” 🙂
Ingredienser till ca 16 frallor:
1 tetra Canellibönor eller andra vita/ljusa bönor
450 g vatten
750 g mjöl (här 300 g rågsikt, 300 g vetemjöl special och 150 g Ölandsvetemjöl fullkorn)
150 g surdeg
18 g salt
Mortlade fänkålsfrön (valfritt)
Mixa ett paket Canellibönor med 450 g vatten till en slät mix.
Blanda med allt mjöl och surdegen.
Låt vila 20 minuter och tillsätt sen salt och mortlade fänkålsfrön. Blanda minst 5 minuter i maskin eller dubbelt så länge för hand.
Täck med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 3-4 timmar. Titta till degen varje timme och vik den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Vid mycket varmt väder kan 3 timmar räcka – annars 4 timmar ungefär.
Ställ sen in bunken med lock i kylen över natten.
Nästa morgon: sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ur degen ur bunken och drag försiktigt ut den till en rektangel. Dela i lagom stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda ca 20 minuter tills de fått fin färg och knaprig yta.