Kavring

Kavring – en smak av somriga barndomsminnen!
Ett extremt lättbakat bröd som dessutom supersnabbt att svänga ihop! Ingen surdeg i denna skönhet – men god som tusan ändå!

Ingredienser till två bröd:
9 dl rågsikt
2,5 dl vetemjöl
3 msk mörkt maltmjöl för extra smak och färg. (Kan uteslutas och ersättas med vetemjöl och lite brödkryddor istället)
2 msk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl mörk sirap
6 dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smöra två brödformar (1 1/2 liter)
Rör ihop alla torra ingredienser noggrant.
Blanda filmjölk och sirap och rör ihop med de torra ingredienserna.
Fördela smeten i formarna och jämna till ytan med blöt hand så fastnar det inte på händerna!
Grädda i ca 55 minuter.

Låt svalna på galler utan form.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *