Frukostbröd i form

De ser ut som små söta mini-limpor❣️Gräddade i en form som jag fick av mina barn i morsdagspresent!
Sväng ihop degen på kvällen och se fram emot en härlig frukost nästa morgon!

Ingredienser till ca 10 kuvertbröd:
10 g jäst
3,75 dl vatten
3 msk rågsurdeg
1,5 tsk salt
1 msk olivolja
2 msk linfrön/vita sesamfrön/svarta sesamfrön
1/2 dl havregryn
1,5 dl rågsikt
5,5 dl vetemjöl
2/3 dl solroskärnor

Lös jästen och surdegen i vattnet och addera resterande ingredienser. Det blir en kladdig deg! Överdosera inte mjölet.
Låt degen vila i bunken i 30 minuter och gör sen stretch & fold (ta tag i degens kant, dra ut lite och vik över degen. Gå varvet runt i bunken). Upprepa ett par gånger var 30:e minut.
Forma bröden lätt och lägg i bakform att jäsa eller på en plåt som får plats i kylen.
Täck med kökshandduk och lägg i en plastpåse. Låt vila i kylen över natten.

Morgonen efter:
Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram bröden ur kylen och ta ur dem ur plastpåsen och ta bort handduken medan ugnen blir varm.

Grädda på 200 grader i ca 20-25 minuter. Låt svalna på galler.

Brödform från @leilasgeneralstore

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *