Sött och syrligt i en härlig kombo! Ett berg av sommarbär på toppen fulländar verket!
Ca 10-12 bitar
Botten:
15 Digestivekex
100 g smält smör
Krossa kexen till fina smulor och blanda med det smälta smöret.
Kläm fast ett bakplåtspapper på botten av en springform och klipp bort det som sticker ut.
Tryck ut kexsmulet på botten och ställning kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning:
300 g Philadelphiaost
3 dl vispgrädde
Zest av en citron
3 msk citronsaft
2 dl florsocker
100 g smält vit choklad
1 blad gelatin
Lägg gelatinbladet i en liten skål med kallt vatten.
Vispa grädde och färskost fluffigt. Tillsätt citronzest och saft.
Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna något. Rör ner gelatinbladet så det smälter och tillsätt det sen till det uppvispade. Addera florsocker och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
Fyll springformen och ställ sen kallt i väntar på servering.
Ös på med färska bär på toppen!
