Ok – redo för de godaste schackrutorna?!
Småkakan ”Schackrutan” är en klassiker på alla kafferep. Här kommer nu en uppdaterad variant för 2021! Inget socker eller smör utan dadlar, nötter, kokos och grapefrukt!
En mörk deg med kakao och en ljus deg med en touch av grapefrukt! Behöver jag säga att det blev fantastiskt gott?!
Mixa alla ingrediendenser i två omgångar. Först den ena och sen den andra.
Forma en avlång kvadratisk ”korv” av degen och plasta in och placera i kylen minst en timme.
upprepa proceduren med den andra degen.
Mörk deg:
16 urkärnade dadlar
2 msk kakaonibs
1 dl kokoschips (naturella) eller 1 dl riven kokos
1 dl mandlar
1/2 dl tranbär
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solroskärnor
1 dl havregryn
1/2 dl kakaopulver
1 msk kokosolja
1 shot espresso
1 nypa salt
Ljus deg:
16 urkärnade dadlar
1 dl havregryn
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1 dl solroskärnor
1 msk mandelsmör
1 msk jordnötssmör
1 msk kokosolja
Lite vaniljessens
2-3 msk pressad grapefrukt
Zest av en halv grapefrukt
1 msk honung
En nypa salt
Ta fram degarna ut kylen och dela dem på längden två ggr. Då får du totalt 4 långa bitar. Placera dem på varandra så att de bildar ett mönster av en schackruta. Det blir då totalt två ”korvar” med deg när de är ihopbyggda. Plasta in och lägg kallt ytterligare minst en timme innan de skärs upp.