Nybakat bröd till frukost är ett av de bästa sätten att starta helgen enligt mig!
Ingredienser till ca 12 frallor:
100 g fint rågmjöl
100 g dinkel
200 g Ramlösa Rustique
200 g vetemjöl
450 g vatten
110 g rågsurdeg
16 g salt
En klick honung
Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och honung och blanda igen.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och ställ i kylen över natten.
Nästa morgon:
Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.