Burgarbröd… för att hembakat är godare!
Snabba bröd med jäst (!) och lite surdeg.
Ingredienser till 8 maffiga burgarbröd:
500 g vatten
750 g vetemjöl special
50 g surdeg
50 g rumstempererat smör
1/2 paket torrjäst
1 tsk gurkmeja för fin gul färg
1 ägg
Blanda alla ingredienser direkt i degblandaren och kör den tills den är smidig och har gått ihop väl.
Låt vila i bunken i 1 timme.
Dela sen upp degen i 8 bitar för stooora burgarbröd eller fler bitar för mer ”standard storlek”.
Placera på bakplåtspappret direkt på plåten. Har du formar så använd dem. Jag använde runda formar för att få lite högre bröd.
Låt jäsa på plåten medan ugnen blir varm (220 grader varmluft).
Pensla med ägg och strö över sesamfrön och grädda sen i ca 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna på galler och njut sen med en smashburger eller halloumiburgare!




