Nybakat!

Vem älskar inte nybakade frallor?! Knaprig skorpa och seg-mjukt inkråm! de smakar som allra bäst nybakade med kan rostas eller värmas i ugn med lite ånga ett par minuter för att bli nästan som nybakade igen!
Frys in de som inte går åt de närmsta dagarna så är det enkelt att ta fram och värma en stressig morgon!

Ingredienser till ca 16-20 frallor:
800 g mjöl (här en blandning av 300 g vetemjöl, 200 g rågsikt, 200 g Ramlösa Rustique och 100 g Ölandsvetemjöl)
600 g vatten
180 g surdeg
19 g salt

Gör så här:
Blanda vatten, surdeg och mjöl ordentligt och låt sen stå på köksbänken i ca 20 minuter.
Addera sen salt och blanda ordentligt – ca 10 minuter i maskin.

Låt sen degen stå i en bunke med lock (eller plastfilm) på köksbänken i ca 4 timmar. Varje timme tittar du till degen och viker den lätt över sig själv ett par gånger.
Låt sen degen stå ytterligare en timme och ställ sen in bunken i kylen över natten.
Ta ut degen ur bunken på mjölat bakbord och dela upp i små bröd i valfri storlek och form. Hör går det att forma till antingen frallor eller baguetter.
Rör degen så lite som möjligt för att behålla degens fluffiga struktur. Enklast brukar vara att försiktigt dra ut degen till en rektangel genom att lyfta med fingrarna under degen.

Grädda på 230 grader varmluft i ca 20 minuter med ånga i början.

Låt svalna ca 45 minuter innan du njuter av dina nybakade bröd!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *