Vete- och rågsurdegsbröd

Ingredienser:
1,5 dl aktiv rågsurdeg
3 dl vatten
3 dl vetemjöl
1 dl fint rågmjöl

Blanda ihop ovan ingredienser till en lös smet och täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur ca 12 timmar.

1,5 tsk salt
3 dl vatten
2 msk honung
3 dl fint rågmjöl
4 dl vetemjöl

Arbeta ovan ingredienser tillsammans med fördegen som stått i rumstemperatur. Kör i maskin ca 10 minuter. Låt sedan degen vila i bunken 30 minuter.

Ta ut degen på mjölat bakbord och forma till två limpor som du lägger i två brödformar. Använd bakplåtspapper eller smörj formarna med olja.
Låt jäsa i kylen ca 4 timmar. Ta ut formarna ur kylen medan du startar ugnen. Snitta bröden.

Grädda på 230 grader i 30 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader och grädda ytterligare ca 15-20 minuter tills innertemperaturen är 98 grader.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *