Kalljästa dinkel- och grahamsfrallor

Det här är ett perfekt recept att ta till när du har en perfekt surdeg som är redo att baka med, men det kanske är sent på kvällen eller du inte har tid att baka just nu! Gör poolishen t ex på kvällen och vänta med att baka till nästa dag!

Poolish/fördeg:
100 g rågsurdeg
100 g vetemjöl
100 g vatten

Blanda ihop ingredienserna till fördegen och låt stå i rumstemperatur över natten eller minst 12 timmar.

Resterande ingredienser:
5 g jäst
4 dl vatten
150 g dinkelsikt
100 g grahamsmjöl
350 g vetemjöl
13 g salt

Lös jästen i vattnet. Tillsätt fördegen och resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 2ggr med 30 minuters mellanrum. Låt sen vila övertäckt i kylen i bunken ca 12 timmar.

Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen på mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel utan att knåda den.
Dela degen i ca 10 bitar och lägg på en bakplåtspappers klädd plåt.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna på galler innan du hugger in!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *