Baguetter

Nu är det ännu enklare att baka baguetter!
Låt bara degen kalljäsa i bunken över natten och forma baguetterna innan gräddning. Inga krångliga eller speciella metoder krävs för att forma baguetterna. Bara stjälp upp degen på en lätt mjölad yta – dra försiktigt ut degen till en rektangel (ca 25x15cm). Dela degen i tre delar på längden. Vrid varje del ett par varv och placera på baguetteplåt eller vanlig plåt.


Ingredienser till 3 baguetter:
600 g mjöl
450 g vatten
130 g surdeg
16 g salt
En skvätt olivolja

Blanda mjöl och vatten – låt stå 30 minuter. Här kan man använda enbart vetemjöl eller blanda i t ex en del dinkel, fullkornsvetemjöl eller annan favorit.

Tillsätt surdeg – blanda och låt stå 30 minuter.

Tillsätt salt och olivolja- blanda och låt stå 30 minuter.

Jäs i rumstemperatur ca 4 timmar. Vik degen över sig själv varje timme.

Låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Sen in i kylen över natten.

Forma baguetter och sätt ugnen på 220 grader varmluft. Låt ugnen bli ordentligt varm. Grädda i 20 minuter.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *