Frallor med frötopping

Att toppa frallorna med pumpakärnor och solrosfrön är ett superenkelt sätt att ge helt vanliga frallor en spännande smak och konsistens!

Ingredienser till ca 12 frallor;
200 g vetemjöl special
200 g fullkornsvetemjöl
100 g Ölandsvetemjöl fullkorn
100 g enkorn
450 g vatten
140 g surdeg
17 g salt
En klick honung
Pumpakärnor och solrosfrön som topping

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt salt och en klick honung och blanda ca 5-10 minuter i maskin.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4-5 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1-2 timmar. Ställ sen i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och stjälp upp den på lätt mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel.

Strö över pumpa/solroskärnor och dela upp i lagom stora bitar. Placera bitarna på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.

Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *