Fröcookies – som en blandning mellan en cookie och en bar… åt det nyttiga hållet… typ!
Ingredienser till ca 16 kakor;
125 g rumstempererat smör
1/2 dl strösocker + 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g mörk choklad
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
Topping:
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl sötmandel, grovhackad
1 1/2 msk ljus sirap
Vispa smör och socker krämigt och tillsätt sen ägget.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
Hacka chokladen och blanda med fröna och tillsätt det.
Forma degen till en rulle i plastfolie och lägg sen i frysen 30 minuter eller i kylen lite längre.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva degen i 1 cm tjocka skivor och placera på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda ihop toppingen och skeda ut på kakorna.
Grädda ca 15-18 minuter till de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Recept från Tidningen hembakat – här något editerat.