Midsommarbaguetter

Poolish/fördeg:
100 surdeg
100 g vatten
100 g rågsikt

Blanda ingredienserna till poolishen i en bunke till en lös smet. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.

Resterande ingredienser:
400 g vatten
3 g jäst
Poolish från igår
300 g dinkelmjöl
400 g vetemjöl
16 g salt

Blanda alla ingredienser i maskin eller för hand tills det går ihop till en ganska kladdig deg.
Låt vila i bunken i 30 minuter och gör sen en serie stretch & fold var 30:e minut i ca 4 timmar. Det är inte så noga, utan ge degen lite kärlek med jämna mellanrum.

Ta ut degen på mjölat bakbord och forma till 3 baguetter och ett litet bröd eller 5 baguetter.
Lägg på baguetteplåt och täck med en kökshandduk och plasta in. Ställ i kylen för långsam jäsning till kvällen alternativ till nästa dag. Inte så noga här heller utan ta fram och grädda när det passar efter 12-24 timmar.

Grädda på 230 grader i ca 20 minuter.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *