Fiberformbröd

Fiberformbröd med massor av goda ingredienser!

Ingredienser till ett stort bröd:
300 g Manitoba Cream
100 g vit emmer fullkorn
50 g vitaliserad havre
75 g solroskärnor
50 g fiberhavregryn
25 g linfrön
400 g vatten
180 g surdeg/fördeg
12 g salt

Fördeg:
Mata surdegen och låt sen bubbla upp ordentligt.
Blanda 25 g aktiv surdeg med 100 g vetemjöl och 90 g vatten. Låt stå i bunke med lock i rumstemperatur ca 7-9 timmar.
180 g av denna fördeg används i receptet. Resten kan användas till annat recept eller sparas i kylen.

Blanda alla torra ingredienser utom saltet med vattnet. Låt stå ca 30 minuter.
Addera surdegen/fördegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Addera saltet och blanda igen. Låt stå en timme och titta sedan till degen varje timme och gör stretch&fold ca 3-4 ggr.
Forma sedan brödet och lägg i oljad brödform. Låt jäsa i rumstemperatur en stund (upp till ett par timmar) och ställ sen i kylen över natten att jäsa.

Grädda på 230 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Totalt ca 40 minuter.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *