Allt-i-ett: Pizzadeg och frukostfrallor

Helg betyder sen frukost efter långpromenad. Inget smakar så bra som nybakat bröd och varmt kaffe efter en blåsig och kall runda i aprilvädret.

Just detta bröd är resterna av pizzadegen från gårdagens middag. Det visade sig vara ett smart drag att göra lite för mycket pizzadeg! Degen fick ligga kvar i kylen tills idag och bli frukostbröd! Ett #lifehack av rang!

Ingredienser till 6 små pizzor och 4 frukostfrallor;
650 g Tipo 00 mjöl
100 g dinkelmjöl
550 g vatten
125 g surdeg
2 msk olivolja
15 g salt

Blanda mjöl och vatten och blanda väl. Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter. Tillsätt sedan surdegen och blanda väl och täck sen med plastfolie och låt vila i bunken 30-45 minuter.
Tillsätt sen salt och kör degen i maskin några minuter och tillsätt sen olivolja. Kör degen i ca 5-7 minuter på låg hastighet.
Täck bunken med plastfolie igen och låt vila 30 minuter. Gör sen stretch and fold (ta tag i degens kant och dra den uppåt och vik sen in den över degen. Upprepa runt om hela bunken). Upprepa 2-4 ggr med 30 minuter mellanrum.

Låt jäsa ca 2 timmar från sista omgången.

Dela upp i bollar och lägg på mjölad bricka som får plats i kylen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen ca 12 timmar.
Ta fram degen en timme innan gräddning.
Degen som inte går åt till pizza kan sparas till en magisk frukost dagen efter!

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *