Frallor och baguette – från samma deg!



Ibland är det svår att veta om man aär sugen på frallor eller baguette när man är klar med bakandet! Den enkla lösningen på det är att dela upp degen i olika former innan gräddning – då behöver du inte chansa!

Ingredienser till 1 baguette och 10 frallor.

Fördeg:
110g vatten
100g vetemjöl
30 g surdeg (aktiv och bubblande – matad tidigare på dagen).

Blanda ihop ingredienserna till fördegen och låt stå i bunke med lock i rumstemperatur minst 6 timmar.
Perfekt att blanda ihop kvällen innan du vill baka!

Resterande ingredienser:
400 g vetemjöl special
200 g dinkel
150 g rågsikt
550 g vatten
25 g salt

Börja med att blanda mjöl och vatten till en kladdig deg. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
Tillsätt sen all fördeg och blanda ordentligt. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur ca en timme till.
Addera salt och blanda ordentligt.
Täck bunken med lock och titta till degen varje timma och gör en serie stretch & fold.
Efter 4 timmar har degen ökat i volym och bubblor på degytan indikerar en fin jäsning.
Låt degen stå i rumstemperatur ytterligare en timme och ställ sen in i kylen över natten.

Sätt ugnen på 230 grader och låt den bli ordentligt varm.
Dela upp degen i frallor eller baguetter.
Grädda ca 20-25 minuter tills bröden fått fin, mörk färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *