Lite mortlad kummin i degen ger en supergod smak till helt vanliga frallor. Toppade med solros- och pumpakärnor blir de helt vanliga frallorna ”pimpade frallor”!
Ingredienser till ca 12 frallor;
650 g mjöl (här en blandning av Ölandsvetemjöl, rågsikt och vetemjöl special)
450 g vatten
130 g surdeg
16 g salt
1 tsk kumminfrön
Pumpakärnor och solrosfrön till topping
Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Mortla kumminfrön tillsammans med saltet och blanda i degen och knåda ca 5-10 minuter i maskin.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ett par ggr under ca 4 timmar.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1 timme. Ställ sen i kylen över natten.
Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och stjälp upp den på lätt mjölat bakbord. Drag försiktigt ut degen till en rektangel och strö pumpakärnor och solrosfrön på degen. Dela sen upp i lagom stora bitar och placera bitarna på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm.
Grädda ca 20-25 minuter och låt sedan svalna på galler.