Vad blir det till frukost idag?

Kanske nybakade surdegsfrallor? Mata surdegen på morgonen innan så har du nybakat nästa dag!

Ingredienser till – ca 12 frallor;
420 g vatten
600 g mjöl (här 300 g vetemjöl, 200 g Manitoba Cream och 100 g rågmjöl)
120 g surdeg
15 g salt

Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter.
Tillsätt sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Tillsätt salt och arbeta i maskin ca 5 minuter eller dubbelt så länge för hand tills degen är smidig och välblandad.

När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Under tiden tittar du till degen varje timme och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.

Nästa morgon
Sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i ca 12 delar.

Grädda ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *