La Baguette

Tre baguetter bakade med poolish – en metod där en stor mängd av mjölet får en lång autolys i mer är 12 timmar.

Ingredienser till 3 baguetter;
500 g vetemjöl special
500 g vatten
100 g surdeg

Blanda ihop till en lös deg och täck med lock och låt stå i rumstemperatur över natten.

Resterande ingredienser:
300 g vetemjöl special
22 g havssalt

Efter 12 timmar ska poolishen ha dubblerat i volym. Häll ut mjölet på köksbänken och addera saltet. Höll ut poolishen i mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Det är kladdigt i början men sen går degen ihop – ha tålamod!
Forma degen till en boll och låt ligga i ca 30 minuter.
Dela sen upp degen i tre delar och låt ligga ytterligare ca 10 minuter.
Forma sen till baguetter och lägg i en mjölad handduk med ett uppvik mellan varje baguette. Låt jäsa övertäckt i ca 3 timmar i rumstemperatur.

Sätt ugnen på 230 grader varmluft i god tid så att den blir ordentligt varm. Snitta 5 snitt utmed baguetten och grädda i ca 20 minuter tills de fått fin färg.

You may also like

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *