Det är insidan som räknas…

… fluffigt, segt, luftig och smakrikt!

Ingredienser till ca 16 frallor:
750 g mjöl (600 g vetemjöl special och 150 g dinkel)
525 g vatten
150 g surdeg
19 g salt
1 tsk kumminfrö

Blanda allt mjöl med vattnet och låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 30 minuter.
Tillsätt saltet mortlad kummin och blanda i degen och knåda ca 5-10 minuter i maskin.

Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.

Låt degen stå i en bunke med lock på köksbänken i ca 4 timmar. Titta till degen en gång i timmen och vik då degen ett par gånger över sig själv.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och låt stå framme i rumstemperatur ytterligare 1 timme. Ställ sen i kylen över natten.

Nästa morgon:
Sätt igång ugnen på 230 grader varmluft.
Ta fram degen och stjälp upp den på lätt mjölat bakbord. Drag försiktigt ut degen till en rektangel och strö solroskärnor och pumpakärnor på degen.
Dela upp i lagom stora bitar och placera bitarna på en plåt i väntan på att ugnen blir ordentligt varm.

Grädda ca 20 minuter och låt sedan svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *