Glutenfritt fröknäcke som passar bra till ostbrickan eller till soppan.
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl solrosfrön
2 1/2 dl vatten
1/2 dl olivolja
Flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
Blanda alla torra ingredienser utom flingsalt i en bunke.
Koka upp vattnet, häll i olivoljan och slå det sen över de torra ingredienserna.
Kavla ut tunt mellan två bakplåtspapper på en plåt. Lyft av det övre pappret och strö över flingsalt. Lägg tillbaka pappret och tryck försiktigt fast saltet i degen. Ta bort det översta pappret och släng det.
Skåra ut formen på dina fröknäcken om du vill ha perfekta rutor alt. grädda i ett stycke och bryt upp lagom stora bitar efteråt.
Grädda sen i 2×30 minuter. Öppna ugnsluckan efter de första 30 minutrarna för att släppa ut lite ånga.
Låt svalna på plåten och bryt sen i bitar och förvara i tätslutande burk.