Nöt- och fröfrallor

Frukt i bröd – en riktig vattendelare! Jag älskar det – men vet att det är kontroversiellt! Testa detta recept om du vill ompröva ditt tidigare beslut! Du kommer inte bli besviken!

Ingredienser till ca 12 frallor:
235 g vetemjöl
140 g dinkel
125 g Speltvete (eller ett annat fullkornsvetemjöl)
365 g vatten
10 g havssalt
110 g surdeg
60 g hackade hasselnötter
100 g torkade aprikoser delade i mindre bitar

Blanda allt mjöl och vatten till en kladdig deg. Låt stå övertäckt i bunken i 30 minuter.
Tillsätt sen surdeg och salt och blanda väl. Låt stå ytterligare 30 minuter övertäckt.
Stretch & fold var 30:e minut i två timmar. För varje omgång blir degen mer och mer stark och smidig och håller ihop väl.
Tillsätt hasselnötter och aprikoser vid sista vikningen och blanda ordentligt.

Täck bunken med lock eller plastfolie och låt vila i kylen över natten.

Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och dra försiktigt ut den till en rektangel. Dela upp i ca 12 frallor och lägg på en plåt att jäsa medan ugnen blir ordentligt varm.

Grädda i ca 20 minuter tills bröden fått fin färg och knaprig skorpa.
Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *