Fröfrallor

Topping med solrosfrön, pumpakärnor och linfrön gör dessa frallor extra fina och smakrika!

Poolish:
100 g surdeg
100 g vatten
100 g dalavete fullkorn
Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar.

Resterande ingredienser;
200 g ljust Ölandsvete
180 g Dalavete fullkorn
180 g rågsikt
13 g salt
En klick honung

Blanda allt med poolishen och låt vila 30 minuter. Stretch & fold 4-6ggr med 30 minuter mellan varje gång.
Ställ i kylen över natten eller 12-24 timmar.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och drag försiktigt ut till en rektangel. Strössla valfri topping ovanpå och dela upp i bitar. Lägg på bakplåt medan ugnen blir 230 grader.
Grädda ca 20 minuter till de fått fin färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *