Små, små hål att fylla med smör

Kombinationen av knaprig skorpa och fluffigt, luftigt inre är svårt att tröttna på!

Ingredienser till 3 mindre bröd;
750 g mjöl (250 g Ölandsvetemjöl, 150 g fint rågmjöl, 250 g Manitoba Cream och 100 g vetemjöl)
550 g vatten
170 g surdeg
50 g mörk brödsirap
15 g salt + ytterligare en skvätt vatten (ca 1 msk)

Börja med att blanda mjöl och vatten till en kladdig deg. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
Tillsätt frisk och bubblande surdeg (matad ca 4-5 timmar innan bakning) och blanda ordentligt. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur ca en timme till.
Addera salt och sirap och blanda ordentligt.
Täck bunken med lock och titta till degen varje timma och gör en serie stretch & fold.
Efter ca 4 timmar är det dags att forma bröden. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och och dela upp i tre delar. Forma varje del till en rund boll och täck med en kökshandduk. Låt ligga ca 20 minuter.
Preppa tre jäskorgar med mjöl och forma sen bröden en sista gång och lägg i varsin korg. Täck med kökshandduk och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme innan de plastas in och åker in i kylen över natten.

Sätt ugnen på 230 grader varmluft och låt den bli ordentligt varm.
Snitta bröden innan gräddning.
Grädda ca 35 minuter tills bröden fått fin, mörk färg.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *