Lite prep dagen innan ger en magisk start på nästa dag! Att vakna upp och veta att det finns en deg i kylen som väntar på att gräddas är något speciellt! Man vet att det blir en bra start på dagen!
Ingredienser till 12 frallor;
150 g Ölandsvetemjöl
250 g Manitoba Cream
100 g fint rågmjöl
365 g vatten
100 g surdeg
13 g salt
Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Addera resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 5-6 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 bitar och mjöla lätt för att de ska bli lättare att hantera och inte klibba ihop.
Grädda ca 20 minuter.
Låt svalna på galler.