Favoritfrukosten är serverad!

Lite prep dagen innan ger en magisk start på nästa dag! Att vakna upp och veta att det finns en deg i kylen som väntar på att gräddas är något speciellt! Man vet att det blir en bra start på dagen!

Ingredienser till 12 frallor;
150 g Ölandsvetemjöl
250 g Manitoba Cream
100 g fint rågmjöl
365 g vatten
100 g surdeg
13 g salt

Blanda mjöl och vatten och låt stå 30-60 minuter. Addera resterande ingredienser. Knåda samman till en smidig, lite kladdig deg och låt sen vila i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold 5-6 gånger med 30 minuters mellanrum.
Sätt ett lock på bunken och låt vila i kylen till nästa dag.

Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Dela försiktigt upp degen i ca 12 bitar och mjöla lätt för att de ska bli lättare att hantera och inte klibba ihop.
Grädda ca 20 minuter.

Låt svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *