Brytbröd med olika topping… eller ”frallor som trängs i en ugnsform”!
Ingredienser till – 9 bitar;
350 g vatten
500 g mjöl (400 g Manitoba Cream och 100 g dinkel fullkorn)
100 g surdeg
13 g salt + lite mortlad kummin
Blanda mjöl och vatten ordentligt och låt stå övertäckt i bunken ca 20 minuter.
Tillsätt sen surdegen och blanda ordentligt. Låt stå ytterligare 20 minuter.
Tillsätt salt och kummin och arbeta i maskin ca 5 minuter eller dubbelt så länge för hand tills degen är smidig och välblandad.
När degen är blandad ska den vila i rumstemperatur i ca 4 timmar. Under tiden tittar du till degen varje timme och viker den försiktigt över sig själv ett par gånger.
Efter ca 4 timmar ska degen in i kylen över natten.
Nästa morgon – sätt ugnen på 230 grader varmluft.
Ta ut degen ur kylen och tippa ut den på mjölat bakbord. Dra försiktigt ut den till en rektangel och dela upp i 9 delar. Forma varje del till en rund boll och doppa i pumpakärnor och solroskärnor.
Placera bredvid varandra i en ugnsfast form klädd med bakplåtspapper.




Grädda ca 30 minuter tills ytan fått fin färg.
Låt svalna på galler och bryt sen isär!


