Life hack – proteinrikt bröd!
Kikärtor i degspadet gör detta bröd supergott och näringsrikt!
Ingredienser till 2 bröd;
1 förpackning kikärtor
470 g vatten
150 g Ölandsvetemjöl
150 g rågsikt
200 g vetemjöl
100 g fint rågmjöl
100 g surdeg
16 g salt
En nypa brödkryddor
Mixa de avrunna kikärterna med vattnet och använd detta som degvätska.
Blanda degvätskan med alla ingredienser utom surdeg och salt. Låt stå övertäckt i rumstemperatur i 30 minuter.
Addera surdeg och blanda ordentligt. Låt stå övertäckt i 30 minuter. Addera salt och blanda igen.
Stretch & fold ca var 30:e minut ca 4 ggr.
Forma sen degen till två bröd och låt vila på köksbänken under en kökshandduk i 20 minuter. Forma sen igen och lägg i jäskorgar. Låt stå framme på köksbänken en timme innan du plastar in och ställer i kylen över natten.
Dagen efter:
Ta fram degen ur kylen och sätt ugnen på 230 grader varmluft och låt ugnen blir ordentligt varm (ca 45 min).
Snitta brödet i valfritt mönster och grädda ca 30 minuter, låt svalna på galler.
2 kommentarer
Är jag blind dller saknas inte surdegs mått i Kikärts bröd recipe?
Ojdå, det har fallit ur receptet av nån anledning. Nu är det uppdaterat!
Väldigt bra att du meddelade mig detta! Tack snälla!