Valnötsbröd

Ingredienser till ca 12 små bröd/frallor:

Fördeg:
100 g vatten
25 g aktiv surdeg
100 g Ölandsvetemjöl
Blanda ihop och låt stå i rumstemperatur ca 6 timmar.

Resterande ingredienser:
225 g fördeg (all fördeg som blandades ihop tidigare)
100 g fint rågmjöl
180 g rågsikt
200 g Ölandsvetemjöl
365 g vatten
70 g hackade valnötter
50 g brödsirap
24 g salt

Blanda fördegen med resterande ingredienser till en kladdig deg.
Låt stå övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Stretch & fold ca var 30:e minut 3-4 ggr. Fördegen gör att det är rätt bra fart i degen så synliga luftbubblor kommer till ytan mellan varje strech & fold.
Täck sedan bunken med lock eller plastfolie och ställ i kylen över natten.

Ta fram degen och dela upp i lagom stora bitar utan att knåda degen. Placera på en plåt och täck med en ren kökshandduk medan ugnen blir ordentligt varm (230 grader).
Grädda ca 20 minuter och låt sedan svalna på galler.

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *